CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Let's Search

Loading...

Sunday, October 20, 2013

Homemade Bantal Felt for Him

Tengok tajuk entry nampak mcm sweet2 je kan? Memang sweet pon. Haha. Today I've made bantal felt for him. Tiba-tiba dapat idea plak nak buat benda la ni as a gift for him. Tak lama lagi dia nak pergi jauh. So rasa nak bg something. Fikir punya fikir keluar plak idea ni. Macam menarik coz dulu mmbe penah buat benda ni nak bg kat someone. Tiru la idea dia tu. Hihihi. Benda ni nampak mcm senang je nak buat. Tapi sebenarnye leceh. Klo tangan xde seni buat memang jahanam. Memang kena buat ngan penuh kesabaran la. Mau makan masa berjam jam jugak la buat ni. Assignment pon mmg tgh melambak lambak. So kena curik2 masa cket la nak buat bantal felt ni. Then, ni la hasil kerja lepas berjam jam mengadap. First try..Haha.

First2 kena jahit tepi2 kain felt ni. Guna jahitan insang pari taw.
 Nasib baek subjek KH dulu ade blaja. haha

Pastu guna la kain felt warna lain nak buat huruf atas tu. 
Merah hitam gitu i guna. Kerlass. haha

Ni la hasilnya lepas berjam jam ngadap benda ni. Comel kan?? HAHA

Akhirnya siap jugak bantal felt ni. Tinggal nak bagi je kat dia. Mau tak lenguh pinggang buat ni. Duduk je ngadap benda ni da berjam jam. Tapi xapa..Seronok jugak buat ni. Lagi2 buat tuk yang tersayang kan,.Tak rasa penatnya tu. Cewaahh.. Nampak poyo cket ayat ni. Haha. Pasni rasa boley la buat lg benda ni. Bukak bisness lak. haha













No comments:

Post a Comment